ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Όλες οι φωτογραφίες παραδοσιακών, εκκλησιαστικών και χειροποίητων κοσμημάτων των blog και του facebook ανήκουν στο εργαστήριο ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ και απαγορεύεται η εμπορική χρήση τους (αφίσες, ημερολόγια κλπ) δίχως να ζητηθεί πρώτιστα άδεια και δίχως αναφορά του εργαστηρίου σύμφωνα με το νόμο 2121/92 περί πνευματικών δικαιωμάτων. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση στο διαδίκτυο με αναφορά του εργαστηρίου με ενεργό link και του φωτογράφου όπου αναφέρεται. Η αφαίρεση λογοτύπου διώκεται αυστηρά από το νόμο.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Το Σάββατο 26 Μαρτίου 2016 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βασιλικού Χαλκίδος το εργαστήριό μας παρουσίασε έκθεση παραδοσιακών κοσμημάτων της Εύβοιας αλλά και όλης της Ελλάδας, προσκαλεσμένο από το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού, στα πλαίσια των εκδηλώσεων υποδοχής της κάρας του Αγίου Μάμαντα, από την Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου Ηλίων της Βόρειας Εύβοιας.  Η έκθεση πλαισίωσε την παρουσίαση του βιβλίου «Παραδοσιακές Ελληνικές Φορεσιές Βόρεια Εύβοια» της Ασημίνας Ντέλιου. Κύρια ομιλήτρια της εκδήλωσης η κ. Στέλλα Τσιριγώτη, μέλος του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδος, η οποία παρουσίασε το βιβλίο


 ενώ ο δημιουργός των κοσμημάτων κ. Θεοφάνης Ραμιώτης παρουσίασε με διαφάνειες και γλαφυρό λόγο τον τρόπο δημιουργίας των παραδοσιακών κοσμημάτων και τον κόπο που χρειάζεται για να κατασκευαστούν. 


Όλοι οι ομιλητές και κυρίως η συγγραφέας Ασημίνα Ντέλιου τόνισαν την ανάγκη καταγραφής και προβολής των στοιχείων του Ευβοϊκού Πολιτισμού και πόσο απαραίτητο είναι αυτά να χρησιμοποιηθούν ως μοχλός ανάπτυξης μιας περιοχής. 



Στο τέλος, ο εφημέριος του ιερού ναού και πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου π. Σταμάτιος Μπασδέκης προσέφερε στους ομιλητές τιμητικά δώρα.

η Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων
με τις κ. Ντέλιου και Τσιριγώτη

ο π. Σταμάτιος Μπασδέκης, εφημέριος του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου
με τους ομιλητές της εκδήλωσης
 

 Στην εκδήλωση παρέστησαν η δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Ευσταθίου-Σπανού και ο δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χ. Παγώνης, εκπρόσωποι της Unesco περιφέρειας Αττικής, του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδος και των πολιτιστικών συλλόγων «Αλωνάκι» και «Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικού» καθώς και πλήθος κόσμου που γέμισε την όμορφη εκκλησία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου.