ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Όλες οι φωτογραφίες παραδοσιακών, εκκλησιαστικών και χειροποίητων κοσμημάτων των blog και του facebook ανήκουν στο εργαστήριο ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ και απαγορεύεται η εμπορική χρήση τους (αφίσες, ημερολόγια κλπ) δίχως να ζητηθεί πρώτιστα άδεια και δίχως αναφορά του εργαστηρίου σύμφωνα με το νόμο 2121/92 περί πνευματικών δικαιωμάτων. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση στο διαδίκτυο με αναφορά του εργαστηρίου με ενεργό link και του φωτογράφου όπου αναφέρεται. Η αφαίρεση λογοτύπου διώκεται αυστηρά από το νόμο.

ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΑΙΔΗΨΟΥ

Εν μέσω αφρίζοντος κύματος παρουσίασε τις δημιουργίες του σε ελληνικα παραδοσιακα κοσμηματα το εργαστήριο ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ στο "ΚΥΜΑ", τον ανακαινισμένο χώρο στο λιμάνι των Λουτρών Αιδηψού που αυτό το καλοκαίρι λειτουργεί ως πολυχώρος πολιτισμού και τέχνης και δωρεάν αναγνωστήριο για όσους θέλουν να διαβάσουν βιβλία που αφορούν την Εύβοια, την ιστορία και τον πολιτισμό της. 

Το εργαστήριο εξέθεσε έργα του Θεοφάνη Ραμιώτη από παραδοσιακά κοσμήματα όλης της Ελλάδας αλλά και εμπνευσμένα, και απέσπασε θετικές κριτικές από τους επισκέπτες οι οποίοι εκδήλωσαν την επιθυμία τους η έκθεση να διαρκούσε περισσότερες ημέρες. Στα εκθέματα ξεναγούσαν τους επισκέπτες ο δημιουργός τους και η συγγραφέας Ασημίνα Ντέλιου τονίζοντας την σχέση των ανθρώπων με το κόσμημα, η οποία υπερβαίνει τη διακοσμητική επιφάνεια αλλά αποκτά προφυλακτήριο και μαγικό χαρακτήρα.

Το εργαστήριο θα ήθελε να ευχαριστήσει την Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ιστιαίας Αιδηψού του δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού και την κ. Αννα Λουκατζίκου για την πρόσκληση, τον κ. Γιώργο Στέφο για τον φωτισμό που ανέδειξε τα κοσμήματα δίνοντας έναν ονειρικό χαρακτήρα στην έκθεση, την κ. Ασημίνα Ντέλιου για την ξενάγηση καθώς και όλους όσους βοήθησαν με την παρουσία και τον κόπο τους για να στηθεί και να λειτουργήσει αυτή και ευχόμαστε να συνεχιστούν οι όμορφες πολιτιστικές δράσεις και πρωτοβουλίες, σε αυτό το υπέροχο σημείο της πανέμορφης Αιδηψού.

Ακολουθούν φωτογραφίες απο την μαγική βραδιά.

τα ελληνικά παραδοσιακα κοσμηματα του Θεοφανη Ραμιωτη

ο μαγικός χώρος μέσα στη θάλασσα στο "ΚΥΜΑ" των Λ.Αιδηψού

τα ελληνικά παραδοσιακα κοσμηματα του Θεοφανη Ραμιωτη

τα ελληνικά παραδοσιακα κοσμηματα του Θεοφανη Ραμιωτη

τα ελληνικά παραδοσιακα κοσμηματα του Θεοφανη Ραμιωτη

ο Θεοφάνης Ραμιώτης με τη Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Ευσταθίου-Σπανού

επισκέπτες θαυμάζουν τα παραδοσιακα κοσμηματα και το φυσικό τοπίο

επισκέπτες θαυμάζουν τα παραδοσιακα κοσμηματα